Saraç Doğan Camii, 15. yüzyılda Doğan Ağa tarafından yaptırılmıştır. Vakfiye tarihi 1519’dur. 1918 yılındaki yangında harap vaziyete gelmiştir. Cami arsası, 1956 yılında Millet Caddesi’nin genişletilmesi sırasında yol istimlakine uğramıştır. Lakin yolun karşı tarafında cami için bir arsa tahsis edilmiştir. 1975 yılında Vakıflar İdaresi ve Anıtlar Yüksek Kurulu’nun iştiraki ile aynı isimde olan modern tipte bir cami yaptırılmıştır. Altında dükkanlar olan betonarme iki katlı, eskisi ile ilgisi olmayan modern tipte bir cami ortaya çıkarılmıştır. Girişi Millet Caddesi’nde dükkanların sağ tarafından mermer merdivenle sağlanmıştır. Harimin üzeri, yuvarlak olmayan uzun bir kubbe ile örtülüdür. Harim duvarları, kuşak yazısına kadar Kütahya çinileri ile kaplanmıştır. Mihrap çini, minber ve kürsü ahşaptır. Kubbe duvarları kalem işi süslemelerle donatılmıştır. Beton direkler üzerindeki üst mahfil, giriş duvarı ve sağ duvar boyunca uzanmıştır. Korkulukları ahşaptandır. Minare caminin sol tarafında, kesme taşla örülmüş ve şerefesi taştan yapılmıştır. Dış duvarlar mermer ile kaplanmıştır. Caddedeki mermer merdivenlerin altında tuvaletler ve abdest alma mahalleri, bitişik binada görevliler için lojman vardır.