Fatih,Mimar Sinan Mahallesi Akşemseddin Caddesi Yaman Sokağındadır. Cami Tuti Abdullatif Efendi tarafından kendi adına yaptırılmıştır. Bursalı bir hocanın oğlu olan Kemal Paşa Zadenin terbiyesinde yetişerek Kadıaskerlik rütbesine erişen Abdullatif Efendi Şiire olan merakı sesinin Güzel olması nedeni ile Tuti Latif lakabıyla meşhur olmuştur.

Kendisi kadılığı sırasında biriktirdiği paralarla ifraziye yokuşunda tetimme medresesi civarında yaptırdığı kendi medresesinde Medfun olup Mezar taşındaki vefat tarihi H.1081/M.1670-71 dir. Mescidin duvarları kağir, tavanı, çatısı, minberi ve mahfili ahşaptır. Son cemaat kısmı ile birlikte iç alanı 50 m2 olan caminin Minaresi tuğladan yapılmıştır.

Mihrabı ve duvarlarının bir kısmı desenli çini ile kaplanmıştır. Cami 1944 yılında tamir görmüştür. Daha sonra 1974 yılında yıkılıp Fatihin eski eserlerini ihya ve koruma derneği tarafından yeniden yaptırılmıştır.

Caminin küçük bir avlusu ve bahçesi olup ihata duvarı ile çevrilidir. Kuyusundan istifade edilmemektedir.